Jos tarkistamme sanakirjamääritelmän, vastaus tähän kysymykseen on: Sankaritar on nainen, jota ihaillaan, joka on tehnyt jotain erittäin rohkeaa tai saavuttanut jotain hienoa. Nainen, joka on huomioitu tietyllä alalla saavuttamiensa ansioiden vuoksi. Tämän luettuamme ajattelemme automaattisesti erityisen kuuluisia naisia, kuten esimerkiksi Marie Curieta, Kleopatraa tai Joan of Arcia. Tai ehkä voimme ajatella kuvitteellisia hahmoja, kuten Kissanaista tai Wonder Womania, heidän fiktionaalista elämäänsä, joka on täynnä fantasiaa. Mutta emme koskaan tule ajatelleeksi, että voimme olla sankarittarien ympäröimiä tai että voimme olla yksi heistä vaikka… ME OLEMME!
Naisten mielenterveysongelmat ovat lisääntymässä. Joka viides nainen (19%) kokee tavallisen mielenterveyshäiriön (kuten ahdistuneisuus tai masennus) kun taas miehistä näitä kokee joka kahdeksas (12%). On olemassa selkeää näyttöä siitä, että naisten mielenterveys liittyy heidän väkivalta- ja hyväksikäyttökokemuksista (esimerkiksi 53% naisista, joilla on mielenterveysongelmia, on kokenut hyväksikäyttöä. Lähde: https://weareagenda.org/womens-mental-health-key-facts). Lisäksi naiset, joilla on mielenterveyshaasteita, kärsivät kaksoissyrjinnästä: heitä syrjitään sekä mielenterveysongelmansa että sukupuolensa vuoksi, joten heidän on taisteltava paitsi tautia, myös siihen liittyvää sosiaalista leimaa vastaan. Asuminen maaseudulla tai eristetyllä alueella lisää painolastia.
Luuletko, että jotakuta sellaisessa taistelussa mukana olevaa olisi syytä kutsua sankariksi? Joka päivä he joutuvat ottamaan osaa hiljaiseen kamppailuun: heidän on taisteltava sairauden oireita sekä yhteiskunnan kaukana todellisuudesta olevaa naiskäsitystä vastaan sekä omien ja perheensä (lapsiensa, vanhempiensa jne.) oikeuksien puolesta. Tämä ei ole sellainen taistelu mitä näet elokuvassa tai luet kirjasta, mutta se on todella kova, tauoton taistelu.
Mielenterveyden alan ammattilaiset tuntevat nämä naiset hyvin. Heille nämä päivittäiset taistelut ja näiden naisten rohkeus, resilienssi ja solidaarisuus ovat tuttuja asioita. päivittäinen taistelu heidän rohkeudestaan, kimmoisuudestaan ja solidaarisuudestaan. Mutta nämä naiset itse eivät tunnista kuinka erityislaatuisia he ovat, eivätkä ole tietoisia suuresta arvostaan koko yhteiskunnalle. He ovat upeita esimerkkejä tärkeiden pienten asioiden arvosta ja voimasta elämässä. Tämän projektin tarkoituksena on olla kunnianosoitus kaikille näille naisille.
Yksi uusimmista HEROINES-projektin kirjoitusharjoituksista oli pohdinta ryhmään osallistumisen henkilökohtaisista vaikutuksista. Useimmissa tapauksissa osallistujat tunnistivat sen voimauttavan prosessin, jonka he ovat kokeneet viime kuukausien aikana. Keräsimme joitain näistä menestystarinoista «Uusien sankarittarien katalogiksi», joka julkaistaan pian (tällä verkkosivustolla), koska uskomme vakaasti, että nämä naiset tulisi tunnistaa uusiksi 2020-luvun sankarittariksi, esimerkeiksi muille ihmisille ja roolimalleiksi, joita on kunnia seurata.
Deja una respuesta
Lo siento, debes estar conectado para publicar un comentario.